Karácsony!

2022.12.21. 14:24

Az elmúlt év utolsó napjait koptatjuk, az adventi koszorú utolsó gyertyáját is meggyújtottuk, várjuk a karácsony szent ünnepét, megállunk, vagy lassítunk, visszagondolunk az eltelt évre, esetleg számvetést készítünk és kezdjük ünneplőbe öltöztetni a lelkünket ! De szép is lenne, ha így lenne! Sajnos a gyakorlatban ez nem éppen úgy működik, ahogy kéne, ahogy a kereszténység nagy ünnepéhez méltó lenne, mert a rohanó, anyagias világunk - sok mással együtt -  ezt is tönkretette. 

Az ajándékozási lázba belehajszolt emberek a  boltokat ostromolják, sokan erőn felül költekeznek, amitől az ünnepből frusztráció lesz, kinek?, mit?, mennyiért? csapdájában vergődünk. 

A vadászok karácsonya csak azért szebb, vagy inkább személyesebb, mert a karácsonyi menüben a halászléhez való halat, már korábban megfogtuk, a fácánleveshez a fácánokat meglőttük, és az esetleges disznósülthöz a kis süldőcskét is szépen elejtettük ! A mákosbejgli nem szerepel a lőhető vadak listáján, így ez az asszonynépre marad !

Ha- és amennyiben a köd, vagy eső engedi, akkor karácsonyig még lehet, hogy valami vadászélményt is hoz nekem a Jézuska, aminek nagyon de nagyon tudnék örülni !

Majd kiderül...?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr3718007648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása