Csatavesztés!

2023.03.01. 09:47

Ami szép, az szép!  Nem túl nagy okosság,de a reggeli látvány ezt váltotta ki belőlem. Ugyanis a két nappal korábban írt bejegyzésem az ingujjas vadászatról, szinte hihetetlennek tűnik, amikor a frissen esett havas, fagyos tájat nézem.

Az aranyfa  - forsythia egyik napról a másikra aranysárga ruhába öltözött,tudja az illemet, a hóesés ellenére a tavaszt várja ebben a csodaszép ruhában. A gerlék is hordják az ágakat a rendetlen fészkükhöz, miközben édes bús turbékolással udvarolnak a párjuknak. 

A mandula már előbbre tart, a virágzó növényk bátor előharcosai, és mint csatában a rohamozó gyalogság az ellenséges fagytól sokszor szenvednek vereséget.

Lehet, hogy ez a sunyi tél még nyer itt-ott csatát, de a háborút már elvesztette, a tavasz viszavonhatatlanul megérkezett ! 

A tavasz csodás hírnökeiről, a szalonkákról, már hallottam híreket, előőrsei megjelentek Cegléd környékén cvikket láttak, lőttek is. Ezek szerint nem sokat pihenhet az utolsó fácánvadászat után leápolt fegyverem, jöhet a csodás esti szürkületben, az Esthajnal csillag  felragyogásában érkező szalonka vadászata.    

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr4718061246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása