Világrekord

2010.05.04. 14:32

Az előző bejegyzés fényképes mellékletén egy csodálatos szarvasagancs látszik, a Karapancsai Nagykastély ebédlőjének a falán. Az 1986-os év világrekordja. Lőtte, Bleier József  fővadász, súlya 14,5 kg.

Eddig a száraz tények. De az elejtés körülményei már nem ennyire  tényszerűek. Annakidején azt suttogták a Béda-Karapancsai szarvasok, hogy azt a bikát, nem a Bleier Józsinak szánták, mégha ekkor ment is nyugdíjba és valami kis ajándék dukál ilyenkor. Ennek a bikának az ára - ha vendég lövi ki - akkor 10 milliónál jóval több. Bizony, bármennyire is megbecsült ember volt a fővadász, ekkora ajándék példanélküli volt a megelőző években. Mondom, csak a szarvasok suttogását tolmácsolom, amikor azt rebesgették, hogy ez a bika már éppen, hogy élt, amikor rátaláltak és -,  hogy bírálható legyen, gyorsan előkapták a Bleier Józsit, hogy lőjön már bele egy nagyot, mert akkor bemutatható lesz a trófea.

A trófea értékéből ez semmit nem von le, csak a Bleier lett hallgatagabb a nyugdijas éveiben. A titkát pedig elvitte magával az égi vadászmezőkre. A Karapancsai szarvasokról pedig tudvalevő, hogy rosszindulatúak és pletykásak.

 


Nagyobb térképre váltás

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr341973937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2010.05.05. 05:56:14

Tesó!
Szerintem Józsi Bácsi,még az égi vadászmezőkön is halgatagon őrizte titkát mint a sír!
Szösszeneted után,szerintem nem Te leszel a legszívesebben látott vendég Gemencen.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.05.05. 20:49:40

@Paci-ens:nekem már nem oszt, nem szoroz,mert a "barátság" már a területhatáraink megnyírbálásakor megpecsételődött.Akkori elnökként reménytelen csatát vívtam a "nagy céggel". Eddig vártam a revansra.
süti beállítások módosítása