Szkander.

2011.01.07. 20:32

Egy bulvárlap teljes oldalt szentelt, nekünk vadászoknak. Az újságot nem kell komolyan venni, de az mégsem megoldás, hogy bármi torzítást, csúsztatást le lehet közölni. Tudni illik, hogy a miniszterelnök helyettes - aki tudvalévő, lelkes vadászember - lett az OMVV elnöke. Ez a rövidítés a magyar vadászok védegyletét jelenti . Már csiripelték a verebek, hogy az új elnök, szeretne egy-két könnyítést kieszközölni a belügyminiszternél, jelesül az indokolatlan mennyiségű adminisztrációt, a fölösleges bűrokráciát a fegyvertartásnál, a fegyverek műszaki vizsgáinál,az egészségügyi alkalmasság gyakorlatánál, stb. Csak egy adalék, hogy érthető legyen. Ötven éve vadászom. Közben jópárszor lejárt a fegyvertartási engedélyem, meg vásároltam új puskákat. A fegyverszekrényem folyamatosan ugyanaz volt és most is az. De minden alkalommal jön egy rendőr, mert küldik és jegyzőkönyvbe veszi az évtizedek óta nem változó szekrényemet. Ha semmi sem változik, akkor is végig kell csinálnom minden procedúrát, rengeteg utánajárással  és költséggel. Viszatérve az újsághoz, amiben - hogy a lap stílusában mondjam - kicikizik az új elnökünket, de ez még nem minden. Felsorolja a cikkíró, hogy melyik gyilkosságokat követték el vadászfegyverekkel.Na, itt van a legnagyobb csúsztatás. A fegyverek, azok vagy golyós, vagy sörétes fegyverek. Ezen típusokon belül - attól függően, hogy mire használják - lesz a fegyver vadászfegyver. Ha kommandósok, vagy bűnözök használják, akkor az nem vadászfegyver. A vadászat és a bűnözésre használt fegyverek nevének összemosása, nagyon nagy baj, de mégnagyobb baj, erre hívatkozással a szigorítás. Ezt nem kellene tűrni a jószándékú vadásztársadalomnak. Eddig az érdekképviseletünk, lapult, mint sz..r a fűben. Nagyon drukkolok az új elnöknek, hogy legalább olyan hévvel képviseljen bennünket, mint a határon túli magyarok érdekeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr922568301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2011.01.07. 22:37:49

Én is nagyon drukkolok!

Paci-ens 2011.01.08. 03:15:02

Tesó!
Teljesen egyetértek Veled, hogy egy fegyver jelzőjét mindig az minősíti igazán, hogy ki tartja a kezében, és mire használja.
Ha félig levágják egy sörétes puska csövét, azt már luparának hívják, de már nem vadra vadásznak vele.
Abban ne reménykedj, hogy a fegyverek műszaki vizsgáinál bármi nemű változást ki tud eszközölni a miniszterelnök helyettes Úr, mivel nem igen hiszem, hogy alá akar vágni a Belügyminiszter Úrnak, kinek a tulajdona az a cég amelyik jelenleg kizárólagosan jogosult a fegyverek vizsgáztatására.(Úgy is viselkedik a cég!)
Témától függetlenül érdekelne, hogy mit szólsz ahhoz, hogy az új médiatörvényhez kapcsolódóan a blogokat engedélyezési,és regisztrációs eljárás alá akarják vonni?

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.01.08. 15:46:17

@Paci-ens: A Nimród első oldalán igen harciasan nyilatkozik új "vezérünk", azt is előrevetítve, hogy megküzd a belesminiszterrel érdekünkben. Erre a szkanderra kíváncsi leszek. A másik támában majd teljhatalmú Annamária dönt, hogy sértek-e vagy sem.Legföljebb a blogom szamizdat lesz.

Paci-ens 2011.01.08. 17:06:25

@Acél Csaba:
Tesó!
Ne Fo.....-sá, azért, mert Annamária szerint a blog is fegyver, de Neked van tartásid, és tartásod, de ha erre nincs akkor majd levizsgázol!
A belesminiszter, majd akkor fog eredményt elérni, ha profilból is oda mer állni (jelenleg csak egy keskeny csíkot lehetne látni belőle), nem csak szemben, de sajnos részemre így sem hiteles, nekem még mindig, túl olajos.
Amúgy éljen a szamizdat, valamikor így kezdődött.
Már most kijelentem, hogy nem akarok politikus lenni, mivel az örök asszony szerint így is ép eléggé el vagyok kur..ulva!
Maradok nyugdíjas vadásznak, ha még lehet egy darabig.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.01.08. 17:33:59

@Paci-ens: kérhetem, hogy egy cellában legyünk?

Paci-ens 2011.01.08. 19:23:05

@Acél Csaba:
Igen, bár rohadtul tudsz horkolni.
süti beállítások módosítása