Pardon !

2012.12.06. 17:28

Két nappal ezelőtt már megrázta szakállát a Mikulás , kevéske hó esett, ami gyorsan elolvadt. Mára, éppen a névnapjára semmi sem maradt belőle, a vadászatot csak barátságtalan köd kísérte, a fácánoknak sem volt kedvük röpülni, meg mi is fázósan durrogtattunk. Nem sok sikerrel. Azután a Napocska - nagy-nagy erőfeszítéssel - egy kis derűs csíkot vágott a szomorkás ködbe és máris vidámabban gyalogoltunk és  - főleg - eredményesebben lőttünk.

Mondhatnám, hogy egy "szokásos" vadásznapon vagyok túl, jóleső fáradtsággal, de van egy kis tüske bennem. Nem is tudom, hogy publikus-e, de név nélkül azt hiszem megtehetem, ráadásul akár tanulság is lehet "pályakezdő" társaimnak.

Szóval egy velem egykorú, nagy csatákat megélt és igen jól lövő vadász állt mellettem, aki  éppen a fejem fölött lőtt meg egy kakast -  amire már én is emeltem a fegyverem, hiszen az "én" kakasom volt!  Bevallom , nagyon zokon esett a dolog. Először is, a csalódás érzése.  Mintha egy nagy extázis előterében elvennék előlem az akármit. Másodsorban pedig ennél etikátlanabb dolog nem nagyon létezik, ugyanis ilyen esetben - hogy ne szépítsük -  a mohóság mozgatja a fegyvert.

Volt bőven bocsánatkérés - úgy hogy spongyát rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr274951433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csőrike1 2012.12.07. 10:36:48

Ismerem az érzést.
"Pályakezdőnek" minősülök, ezért dupplán rosszul esett, amikor a tapasztalt vadászok egynémelyike konkrétan a fejem feletti madarakat lőtte.
Egyrészt etikátlan, másrészt , mivel zömmel csak azt tudtam volna meglőni.
Persze tudom, nem rosszindulatból, csak úgy hevületből. Azt pedig néha nem árt kordában tartani.
ui: .. őszintén kívánom, hogy még nagyon sokáig ez legyen a legnagyobb problémánk és gondunk...

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.12.07. 19:02:04

Ha csak véletlen "hevületből" történik az, hogy a másik feje fölött lőnek meg egy madarat, még talán elfogadható. Nyilván a bocsánatkéréssel együtt. De az is igaz, hogy "öreg" vadász már ne "hevüljön" annyira, hogy kontroll nélkül lövöldözzön bárki feje fölé.Sajnálom, hogy "pályakezdőként" volt ilyenben részed.Ha jól emlékszem nem is maradt részemről szó nélkül az eset.

Paci-ens 2012.12.07. 20:08:37

Tesó!
Mi lett volna, ha ott van a Móczán Jani?
Hasra vágtátok volna magatokat a földön, mert nem csak a vadász feje felett repülő madarakra lő,hanem az éppen felrepülő kakasra is oda durrant laposan.
Lásd :Ásotthalom.

csőrike1 2012.12.07. 20:26:32

@Acél Csaba: Igen, valóban szóvátetted. Köszönöm.(tem)
Úgy fogom fel, hogy ez is része volt az etikai "kiképzésemnek", mintegy illusztrálva, hogyan nem szabad vadászni.
süti beállítások módosítása