Gyilkos?

2014.03.07. 09:45

Hallgatunk, mint szar fűben ! Mármint, mi vadászok, akiket az "élénkzöldek" simán legyilkosozhatnak. A téma újra és újra előkerül, hol egy-egy társaságban, ahol a vadászathoz semmit sem értő valaki, simán ezzel a jelzővel illetheti - ráadásul következmények nélkül - a közöttük lévő vadászt, mert mondjuk zöld ruhát visel, de egy honlap is működik, "a vadász öl" címmel. A kommentek pedig önmagukat minősítik.

Öreg vadász vagyok én már ahhoz, hogy ezt a kesztyűt fölvegyem, bár, ahol tudom- és kérik, ott kifejtem a véleményem a vadászatról, annak etikájáról, az állományszabályozásról,  stb. Csak Faragó professzort idézném: "ha nem lenne vadászat, már vad sem lenne".

De egy kicsit leragadtam ennél a "gyilkosok" titulusnál. Tényleg, gyilkosok lennénk? Amikor a túlszaporodott gerléktől védem a gazdák termését, vagy amikor a nevelt fácánokat lövöldözöm, vagy a friss vetéseket túró vaddisznókondákból lövök egyet-kettőt, de télen zsákszámra hordom ki az élelmet a nélkülöző vadaknak  - akkor én gyilkolászok? Ilyen alapon gyilkos volt a Nagymamám, mert elvágta a csirke nyakát, Nagyapám is, mert kicsavarta a csipasz galamb nyakát, de a böllér is gyilkos, mert leszúrja a disznót, de a horgász is, aki a vízből kihúzott pontyot a "levegőbe fojtja" és a rákot sem kéne forró vízbe dobni, a csigát sem, de Chemotoxot sem kéne a szúnyogokra spricceli........szóval csak csínján ezzel a gyilkos szóval.

Vadászkamara, Védegylet, meg nem is tudom még milyen fél -impotens szervezetek, olyan mélyen hallgatnak, hogy az már maga a beismerés. Saját fórumon jól kibeszéljük ezt, de ez éppen olyan, mint amikor a tanár az osztályt szidja a távollévők dolgaiért. Tele vagyunk "menő" politikusokkal, közéleti emberekkel, jó nevű színészekkel, stb.  - Kéretik a közösségért is megszólalni, nem csak a saját kis vadászataikat szervezni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr495847184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fica kornelia 2014.03.07. 13:44:28

Igaza van Doki... a Vadászt elitéli sok zöldfülü,de amikor az autojuk éle szalad egy szarvas és elütik"megölik"!!!Ök azért kérik a vadásztársaságtól a kártérítést!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2014.03.08. 06:45:59

Így igaz. Lehet, hogy éppen a legnagyobb "állatvédő" reklamálja a kilövéseket, például, amikor vaddisznók túrják a kertjét, vagy róka lopja a csirkéit. Ne lőjük szegény vadakat, kivéve, ha nekem okoznak gondot - mondják ezek az elrugaszkodottak.

Paci-ens 2014.03.08. 13:59:21

Tesó!
Én gyilkosnak azokat nevezném akik válogatás nélkül szenvtelenül,és válogatás nélkül ölnek,bármilyen élőlényt,anyagi haszonból,perverzióból,politikai okból.Embert,állatot,növényt.
A vadgazdálkodás ugyanazt a célt szolgálja,mint az állattenyésztés,vagy növénytermesztés,csak egy kicsit nehezebb,mert nincsenek istállók,ólak,elkerített legelők,parcellák,csak
elkötelezett fizetés nélküli vadászok,akik saját szabadidejüket,anyagi lehetőségüket feláldozva fáradoznak a természet egyensúlyának megőrzésén.
süti beállítások módosítása