Magyar kácsamese!

2014.11.14. 05:47

Eccer vót, hol nem vót, ott, ahol a sok víz vót, ahol a kurta farkú vadász túrt, vót egy nagy család, kacsából. Kunkori farkú gácsér kacsák, meg nagypofájú, folyton csőrüket jártató tojóságok, jó vegyesen, de inkább utóbbiból többen, ami a zajból logikásan következik. Ettől a hápogástól még a pontyok is lejjebb merültek az ő vizükbe. Úgy Napbukta környékin, még nagyobb ricsajba kezdtek, mert titkot osztán végképp nem tuttak tartani, így még a süket is láti, halli, tudi , hogy szárnyra fognak vergelődni.

Tutta eztet a kis ződember is - aki jóféle ácsorgásban leledzett a vizek közti, fődből, fűből csinyált választékon  -  azt a füstölgő micsodáját, nagy tapasztalással, a szája balik szegletébe tolta, hogy ne akadjon útjába annak a likas vasdarabnak, amit eleddig a kezibe markolászott, de majd a pofájához fog passzetani, ha ideje érkezik.

No, beindút ám a kacsanép, maguk se tutták minek, aztat mondják a  kacsalélek kurkászai, hogy belső utasítás ez náluknál -  mint annakidején a súgóféle zsaruembernél -  de lehet, hogy csak beléjük gyütt valami mehetnék, mert unták mán az egészi napi vizelékben pocsolást.

Szót ne szaporítsak - mert a mondás is tarcsa, hogy ne szój szám, nem fáj szerszám -  megindút a kacsanép, bele a hülő, fakuló égi útba. Vótak köztük okosak, meg nem annyira olyanok.Az okosok kikerülték a vízek választóját, de három olyanféle, ami kacsa agyból még kevesebbet kapott, mint a sokadék, - a kis ződember fölé kanyarította úttyát. No, itten asztán, be is fejezték, vót dirr, meg durr, aztat meg mán  nem es érezték, amikó, jól belefejeltek a fődbe.

Itten vége, fuss el véle - monta a ződember - osztán jókora, mosolygós füstöket eregetett bele a csellagos égbe bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr326895177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2014.11.19. 13:00:30

Tesó!
A kis zöld embernek gratulálok,hogy a szerencsétlen tanulatlan hápikat letarolta. A maqas röptű kacsanép bezzeg röhögött a kis zöld emberen aki ott ált a
fődből-fűből-csinyált választékon.
Mivel már rég kijelölték azt a három luzert aki feláldozva magát megmenti a kacsanépet a holokausztól.
süti beállítások módosítása