Majomparádé !

2015.05.27. 12:27

A majom emberré válását Tamási áron  - nem pontosan idézve - ekképpen rakta humorba. A fán csüngő majom egyszer erősen elgondolkodott és ettől elfelejtett kapaszkodni, így hát leesett. A tanulság, kapaszkodni és gondolkodni egyszerre nem lehet. Innentől már én folytatom.

Tehát lejöttünk a fáról és azóta sem akarunk újra felmenni. Az evolúciót nem akarjuk fejtetőre állítani - a majmok örömére.  Elégedettek, hogy végre megszabadultak tőlünk. Lejöttünk, ők pedig fent maradtak. Mi meg állandóan ezeket a szavakat használjuk, néha érthetetlenül.  Aki "lent" van, az a vesztes. A pokol is "lent" van, a mennyország meg "fent". Folyton  "fel" akarunk jutni valahová, de hová is? Lépni, helyezkedni egyre följebb ? A könyvírás és olvasás helyett, már felléptünk a blogokra, de már ez is "őskövület" lett - lent lett belőle. Most már a facebook lett a fent, a trendi és oda is fel kell menni. Fent vagy a facebookon? Bejelöltek? Így mondják.  Ha majd egyszer  elfelejtünk kapaszkodni és újra leesünk - mint Tamási Áron majma - akkor itt "lent", kezdődhet minden elölről. Például megtanulunk beszélni, írni, olvasni !

Alig várom !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr817495548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2015.05.31. 11:33:41

Ezt nagyon jól levezette Doki! Tamási Áron kapcsán annyi jutott eszembe most hirtelen, hogy az áldott jó technika által mi már gondolkodni is elfelejtünk lassan. Minden a kényelmünket szolgálja és ez nem szimpatikus. Albert Einstein mondta egyszer: “Attól a naptól félek, amikor a technológia meg fogja haladni az emberi kapcsolatokat. Akkor a világnak idióta generációja lesz.” Ha meg nézzük ezt a fészbuk őrületet, amitől azt hisszük, hogy "fent" vagyunk láthatjuk hogy inkább lent. Lehet megint EL KELLENE GONDOLKODNUNK és akkor valóban újra fent lehetünk.

Az angol beteg 2015.05.31. 11:41:04

Nem is beszélve arról, hogy mekkora függőséget okozhat. "Csak FELnézek a fészre" mondják és ott ragadnak, beszippantja őket. Előnyei is ismertek: csoportos információ átadás lehetősége, hírek és információk gyors áramlása, pozitív gondolatok, humor terjesztése régi ismerős felkutatása...de aki átesik a ló másik oldalára máris függővé válik. Tényleg csak arra lenne szükség, hogy az ember csak "fel"nézzenek oda, hogy ne felejtsenek el kapaszkodni.. a gondolkodásba.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2015.05.31. 16:36:28

@Az angol beteg: mint általában, itt is a "mértékkel" van a baj. A bajok, betegségek forrása is lehet a mértéktelenség. Inni is lehet - mértékkel, enni is - ugyan
úgy - és sorolhatnám. Az internetre is ez vonatkozik. Max. egyetértünk !Örülök a jelentkezésének !
süti beállítások módosítása