Dagadó, feledékeny módon !

2015.12.26. 11:19

Karácsonykor nincs vadászat, nem tiltja senki, de csak elvetemült ember fog ilyenkor puskát. De valamit azért  fogni kell - hogy átkössek - ez pedig legyen a fakanál.

Kedves hölgyek urak, most a töltött dagadó receptje következik - amit persze én készítek minden évben és soha nem egyformán, mert nem kottából készítem, hanem a pillanatnyi ötlettől vezérelve, mondhatni improvizálva -az idén egy új fantázia névvel felcímkézve. Dagadó "feledékeny" módra.

Először is, a hús felszúrása történik amit a hentes szokott csinálni, de nekem biztosan, hogy utoljára, mert jól kilyukasztotta. Tehát az első fázisban ( miután a hústűket nem találtam - első feledékenység -  varrni kezdtem. Mire is jó egy orvosi előélet? A vastag fonalat a vékony tűfok nehezen veszi be, amitől az ünnepi hangulat kezd káromkodásba hajlani, de végül a húsom szépen megoperálva, szabályosan varrva fekszik előttem.

Eközben a tölteléket készítem. Csirkemáj, tejbe áztatott zsemle, aminek a külső valamije olyan, mint a műanyag, még a tej sem "oldja",( és ezt árulják emberi fogyasztásra) tojás, főve is, nyersen is, petrezselyem - amit masszává gyúrok ( kicsit gusztustalan) és a "sűrítéséhez" zsemlemorzsát szórok. Illetve csak szórnék - második feledékenység - ha nem felejtettem volna el, hogy a spejzban hol található, az rohadt zsemlemorzsa, csak valami panírmorzsát találok. Ki hitte volna, hogy átkeresztelték szegény morzsát?  Viszont találtam helyette keksz őrleményt. Ha ló nincs, szamár is jó és szórtam az keksz-port a masszába, ugyan némi kétséggel, hogy miként fog összesimulni az édes a sóssal.

Nem dicsekvésként mondom, de nagyon jól kijönnek egymással.

Szóval a feledékenységem egy új ízt hozott a Karácsonyi asztalra.

De már nagyon várom hogy újra puskát fogjak a kezembe !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr28200146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2015.12.29. 15:59:45

Már az első mondtanál elmosolyogtam magam!
Biztos vagyok benne, hogy finom volt...jövőre még véletlenül sem igy csinálja :-)
Egyszer végig kell néznem, amikor Ön a spájzba belógva keresi a dolgokat!
süti beállítások módosítása