Egyszer volt, hol nem volt...!

2020.09.03. 09:15

Egyszer volt, hol nem volt, ott, ahol a vadászbarátság lakik, vagy a kismalac túr, volt ( van) egy csapat, vagy ahhoz hasonló, illetve sokkal több annál. Királykisasszony nincs a mesében, pedig szokott, de ennek a csapatnak az erkölcse a hajának mennyiségével fordítottan arányos. Mesémből kristály tisztán látszani fog - ahogy a mondás tartja -" öreg ember nem vén ember" - meg a jóízű humor, nem vész el a ráncok alatt.

Stilisztikai "bravúrként" a történetet ( mesét) harmadik személyben mesélem, rábízom a nyájas olvasóra, hogy találgasson ! Szóval, ez a kis csapat autója, némi porfelhőt kavarva fékezett a napraforgó tábla szélén, történetünk színhelyén.,a  gerlevadászat helyén .Sorban kerültek elő a tokban lapuló fegyverek, ahogy ezt - enyhe izgalommal mesénk hőse is tette -  mivel előző napokban a fegyvere javításon volt, így a találkozás egy szerelmi légyottal ért fel ! 

A zippzár kéjes elhúzása után, a tokból egy ótvaras légpuska bukkant elő, ami egy villámcsapásnál is hatásosabban dermesztette meg szegény hősünk szívét ! 

- " Biztos elcsrélődött a javításnál" - szólt a csapat leghuncutabb tagjának szájából a magyarázat ! Majd kölcsön adjuk a mi puskánkat - szavakkal lett tetézve a tragédia. Szegény vadász, szegény szerencsétlen emberke, úgy érezte, hogy ennél nagyobb csalódás hosszú élete alatt sem érte, beleszámítva a huncutabb ügyeket is !

Aztán egy másik tokból előkerült az "igazi" fegyver, amit a díszes társaság harsány röheje kisért ! 

A mesében, minden jó, ha a vége jó !Ebben a történetben is.de kérdem én, hogy a fenébe nem tud benőni nyugdíj felé ballagó vén pöcsök feje lágya ?

De azt üzeni az a "bizonyos" ember, hogy háromszor adja ezt vissza kendeknek  -  a szerző !   

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr5116187660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása