Feltámadás.

2010.04.04. 17:15

A húsvéti feltámadást egy közeli kisváros gyönyörű templomában "éltem meg ". Jóbarátom az esperes, karizmatikus egyénisége, embersége, hitelessége, mágnesként vonza a híveket, a gyerekeket, erre az estére is megtelt a templom. Elgondolkodtató, hogy sok volt a fiatal és az idősebb, mondjuk úgy, hogy magamkorabéli, csak a "közép" korosztályból voltak kevesen. Azt hiszem, ők azok, akiket "átprogramozott" a media, akik a húsvétot is ajándékozási ünnepnek tekintik, vagy még rosszabb esetben "hosszú hétvégének" , ahogy az interneten olvasható a húsvét rovat alatt. Tisztelet a kivételnek ! A felsorolt sok lehetőség közül, pl. wellness hétvége, akciós vásárlás, stb. egyetlen rovatban sem szerepelt a húsvét valódi jelentése, a feltámadás szó.
Van olyan vadász ismerősöm, aki ilyenkor is a lesen kucorog, mert szerinte, ez a nap is olyan, mint a többi. Mondanám, lelke rajta.

Feltámadás, Húsvét

Pedig nekem is hiányzik a vadászat. Elvileg vaddisznóra lehetne kijárogatni, de ilyenkor nagyot lehet tévedni, azaz egy hasas, vagy malacos göbét kilőni. Ha már ücsörgök, akkor inkább valami vízparton, egy bottal a kezemben és várom a pontyokat.

Amit azután a halas -boltban meg is veszek.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr641894192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.04.05. 14:36:24

Sajnos ezzel is ugy vannak sokan,mint a Karacsonnyal..ajandekozas..hogy mirol is van szo nem mindig ugrik be:-(
Kellemes Unnepeket Onnek es olvasoinak is!

Paci-ens 2010.04.06. 07:28:55

Tesó!
Vasárnap a lányomék áthozták az unokáimat.
Program tervezés, főzés,polcmentesítés,stb.
Szülők el, mi pedig indultunk az egy héttel ezelőtti helyi vidámparkba.Láttad volna a két ördögfióka arcát amikor felfedezték, hogy a vidámpark továbbált.Sírásra görbülő szájjal kezdték a Mamát előre megfontoltan az őrületbe kergetni.(Velem óvatosabbak)Akkor döbbentek rá, hogy hangos énekszót hallanak.
Kiderült a Húsvéti körmenet hangja volt, amit László Atya szervezett.
A gyerekek fellelkesülve kérték, hogy menjünk velük. A körmenet utáni misére is bejöttek.Ha ismernéd őket Te is megdöbbentél volna, hogy ezek az ördögök szótlanul(na nem egészen)halgatták végig a misét. Csak azt kérdezgették suttogva,hogy miről mesél a pap bácsi. Amikor vége lett és jöttünk hazafelé, azt mondták, hogy ez jobb volt mint a múlt heti vidámpark, és megígértették velem, hogy odaadom nekik a gyerek bibliát, mert anyával olvastatnak belőle.
Erre varjál gombot!
süti beállítások módosítása